Включи се безплатно
Вход
БИЗНЕСМРЕЖА ЗА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА
ПРОЕКТ НА Е-БИЗНЕС КЛЪСТЕР
Бизнес между българи - на един клик разстояние * Увереност и общуване на български език * Актуална финансова информация на български * Подобряване на финансовата грамотност онлайн * Иван от Чикаго продава произведеното от Петър от Пловдив, както и обратното * Възможности за търговско представителство по целия свят * Фондове за финансиране по европейски програми и консултиране * Инвестиране в БГ проекти чрез лицензирани фирми * Фонд за финансиране на връщането в БГ, за да се приложи наученото по света * Консултации за всичко около бизнеса, правото, данъците онлайн * Посещение на родния край, почивки и чествания онлайн * Финансов мол за услуги, разплащания, превод на пари * Подпомагане на преодоляване на дигиталната бариера в бизнеса * Бърза и улеснена комуникация в Интернет * Евтина логистика и транспорт * Безплатна регистрация и информация в БмБС *

Взехме осем медала на олимпиадата по информатика

15.Сеп 2017

Пътят ни напред е свързан със софтуерното инженерство, категорични са участниците в eJOI

Един златен, пет сребърни и два бронзови медала спечели България на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI. Състезанието се проведе от 7 до 13 септември в София.

Златен медал завоюва Мартин Копчев, за когото това не е първи успех от голям форум. Той е сребърен медалист от XXI Младежка Балканска олимпиада по математика за деца до 15,5 г. и има златен медал от Сингапурската международна математическа олимпиада на предизвикателствата – SIMOC 2016 г. Още от четвърти клас започва да печели отличия на математически турнири и е вписан в Почетната книга „Дарования и постижения” на гр. Габрово.

Сребърни медали от първото издание на eJOI спечелиха петима от българските участници: Константин Каменов от София и Захари Маринов от Плевен от първия български отбор и Марин Йорданов от Шумен, Добрин Башев от Габрово и Андон Тодоров от Благоевград от втория български отбор.

С бронзови медали от eJOI си тръгват Георги Петков от Варна от първия български отбор и Виктор Кожухаров от Русе от втория български отбор.

„Запалих се по програмирането от една зелена тениска, която видях“, сподели за TechNews.bg Добрин Башев. „Попитах учителя ми каква е и той каза, че ще ми покаже за какво става въпрос. Тениската беше от софтуерната академия на Телерик“, допълни той. Така Башев започва първите си курсове и скоро достига ниво, което му позволява да се класира за участие в олимпиадата.

Общо 8 златни, 14 сребърни и 22 бронзови медала получиха най-талантливите млади състезатели по информатика от 22-те страни-членки на Съвета на Европа, които се включиха в надпреварата.

Първенец по брой точки и златен медалист от eJOI е Николоз Биркадзе от Грузия. Освен него и българския състезател Мартин Копчев, със злато бяха отличени още Крешимир Нежма от Хърватия, София Мелнюк от Украйна, Матей Минка от Румъния, и състезателите от отбора на Русия Егор Лифар и Александър Шековцов.

 

Източник: www.financebg.com