Включи се безплатно
Вход
БИЗНЕСМРЕЖА ЗА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА
ПРОЕКТ НА Е-БИЗНЕС КЛЪСТЕР
Бизнес между българи - на един клик разстояние * Увереност и общуване на български език * Актуална финансова информация на български * Подобряване на финансовата грамотност онлайн * Иван от Чикаго продава произведеното от Петър от Пловдив, както и обратното * Възможности за търговско представителство по целия свят * Фондове за финансиране по европейски програми и консултиране * Инвестиране в БГ проекти чрез лицензирани фирми * Фонд за финансиране на връщането в БГ, за да се приложи наученото по света * Консултации за всичко около бизнеса, правото, данъците онлайн * Посещение на родния край, почивки и чествания онлайн * Финансов мол за услуги, разплащания, превод на пари * Подпомагане на преодоляване на дигиталната бариера в бизнеса * Бърза и улеснена комуникация в Интернет * Евтина логистика и транспорт * Безплатна регистрация и информация в БмБС *

Бизнес дама събира книги за библиотеката на българското училище в Амстердам

08.Дек 2014

Бизнес дамата Мариела Нордел предприе инициатива за събиране на книги за българското училище в Амстердам. То е създало детска библиотека, която има огромна нужда от различни видове литература.
„Нека за тази Коледа да зарадваме българчетата в Холандия! Призивът ми е към ученици и учители - всички имаме у дома книжки, които вече не са ни интересни, не са ни нужни или пък имаме желание да дарим. Моля учителите и учениците да направят акция за събиране на детски книжки - литература за деца от 6 до 15 години”, коментира Мариела Нордел пред atlasnet.bg. Тя моли дарителите да се свързват с нея, когато съберат поне един кашон книги, а транспортът до Холандия е осигурен. „Не забравяйте, че тези деца са петимни за българска литература и всичко, което им пратите, ще е посрещнато с радост и благодарност!”, допълва Нордел. Няколко родолюбиви българи вече са откликнали на нейния призив.
Самата Мариела е истински космополит – във вените й тече българска, френска, еврейска, испанска, гръцка и китайска кръв. Баба й Каридад е била забележителна кубинска актриса и красавица, пленила сърцата на кубинските лидери Фидел Кастро и Фулхенсио Батиста. Баща й Антонио е незаконен син на Батиста. Мариела получава добро образование, овладява няколко езика. Била е модел и мениджър на световни марки, в началото на 90-те изпраща кореспонденции от Никарагуа за вестниците „Народна младеж“ и „Работническо дело“.  
Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, изучава PRв Berghs School of Communication в Стокхолм, а впоследствие и маркетинг в IHM Business School, отново в шведската столица. С бившия си съпруг – шведския граф Рони Нордел, основава семейна фирма със стратегическо производство, покрай която работи в Южна Корея и Арабските емирства. По-късно се завръща у нас и се занимава с PR. Няколко години живее и в Холандия, където установява връзки с българското училище. Кулинарията е едно от големите й хобита. Сега подготвя стартирането на интернет телевизия. През миналата година бе удостоена със званието Бизнес дама на годината. 
От Немската гимназия в Ловеч, където Мариела е завършила средното си образование, вече са откликнали на нейната инициатива и по време на коледния базар в школото на 15 декември ще бъде организирана акция за събиране на книги за училището в Амстердам. То е създадено от група родолюбиви българи, които казват: „България остава за нас чувството за дом, мястото, където живеят родителите ни. България е езикът, историите, споменът, храната, приятелите, усещането и въобще всичко онова, което не можем да отделим от това, което всъщност сме”. В училището има детска група, преподава се и български за чужденци. Тези, които желаят да дарят книги за библиотеката, може да се свързват с Мариела Нордел на имейл: marielanordell@gmail.com, както и чрез личния й профил във Фейсбук: https://www.facebook.com/mariela.nordell?fref=ufi&pnref=story.

www.atlasnet.bg